Το ψωμί από μώβ στάρι
Το PurPur (Γερμανικά: purpur=μώβ) είναι διαφορετικό στην γεύση, τα συστατικά και την δράση του. Το όνομα του προέρχεται απο το σχετικά άγνωστο βασικό συστατικό του, το μώβ σιτάρι.
Για την ακρίβεια, το μώβ ψωμί φτιάχνεται μόνο απο άλευρα ολικής άλεσης, εξασφαλίζοντας οτι όλα τα πολύτιμα συστατικά όπως οι φυτικές ίνες και η ανθοκυάνη απο τα εξωτερικά στρώματα του σπόρου του μώβ σταριού παραμένουν στο ψωμί. Επίσης το PurPur λόγω της υψηλής απορροφητικότητας του σε νερό διατηρείται φρέσκο για μέρες.
Το μώβ σιτάρι δεν καλλιεργήθηκε ποτέ σε μεγάλες ποσότητες και έτσι κράτησε την αυθεντική του αγνότητα στο πέρασμα των αιώνων. Αυτή είναι η γεύση που θα γνωρίσετε στο μώβ ψωμί: η δυνατή και πικάντικη γεύση του μώβ σταριού, ραφιναρισμένη με κολοκυθόσπορους και καρύδια. Μια αγνή, αυθεντική γεύση.
Ήδη απο το χρώμα προϊδεάζεται κανείς για τα ειδικά συστατικά. Η ανθοκυάνη (ετυμηγορία: άνθος, κυανό-μπλέ) στο κέλυφος του μώβ σπόρου είναι που προσδίδει το ιδιαίτερο αυτό χρώμα. Ταυτόχρονα η ανθοκυάνη που η περιεκτικότητα της στο μώβ στάρι είναι περίπου 10 φορές υψηλότερη απο ότι στο κανονικό, λειτουργεί αντιοξειδωτικά, στον οργανισμό προστατεύοντας με φυσικό τρόπο τα κυττάρα. Έτσι, σύμφωνα με κάποιους ερευνητές δρα προληπτικά ενάντια στον καρκίνο, τη γήρανση, τα καρδιακά προβλήματα και τον καταράκτη.
Pur Pur Mix